Patru coronite integral ceramice la dintii frontali

Cazul a inceput cu indepartarea lucrarilor vechi si inestetice, cu adaptare deficitara, de pe cei patru dinti incisivi superiori. Au urmat indepartarea pivotilor de metal, curatarea cariilor, retratarea dintilor pe canal, modelarea liniei gingivale si realizarea unor lucrari provizorii din acrilat, toate acestea avand loc intr-o singura sedinta.

 

Cazul a inceput cu indepartarea lucrarilor vechi si inestetice, cu adaptare deficitara, de pe cei patru dinti incisivi superiori. Au urmat indepartarea pivotilor de metal, curatarea cariilor, retratarea dintilor pe canal, modelarea liniei gingivale si realizarea unor lucrari provizorii din acrilat, toate acestea avand loc intr-o singura sedinta. La finalul acesteia, pacientul era sanatos si tot ce a trebuit sa faca a fost sa lase timpul sa stabilizeze gingia.

Dupa perioada necesara vindecarii tesuturilor moi, s-a trecut la etapa finala, cea de realizare a celor patru coronite integral ceramice individuale. Munca tehnicianului dentar este deosebit de importanta si acest fapt “se vede”. Dar, niciodata nu trebuie sa uitam ca sub coronitele frumoase si cu aspect natural, exista dinti tratati, sanatosi si rezistenti. Intotdeauna se tine cont de etapizarea tratamentelor, plecand de la os-gingie-radacina-bont, si doar apoi se realizeaza coronitele dentare, indiferent de materialul pe care pacientul il alege sau de forma si culoarea acestora.