CHIRURGIE ORALA

Fie vorbim de o extractie sau de o interventie complexa de sinus lift, de aditii osoase, corticotomii sau mutari de nerv, toate aceste proceduri fac parte din ultraspecializarea stomatologica numita chirurgie orala. In cadrul clinicii noastre, medicul chirurg poate realiza cu succes toate tipurile de interventii chirurgicale din sfera cavitatii bucale. 
Punem siguranta pacientului pe primul loc, astfel ca 
medicul, tehnologia, aparatura si materialele folosite vin in sprijinul obtinerii unui rezultat sigur si predictibil.

Lasa-ne numarul de telefon

si te sunam noi
Datele tale de contact vor fi prelucrate conform politicii de confidențialitate care poate fi consultata aici.

Orice interventie, oricat de mica, se va realiza sub linistea si confortul dat de anestezia locala pentru ca pe tot parcursul acesteia pacientul sa nu simta neplaceri.

Datorita aparaturii, tehnicii si materialelor folosite, se va reduce la minim durerea si edemul post-interventie, concentrandu-ne pe conservarea tesutului dentar si diminuarea traumatismului. Conservarea "materialului biologic" este prioritara, iar avand in minte imaginea finala la care dorim sa ajungem, putem face un management corect al tesuturilor moi si al celor dure. De asemenea, materialele de aditie osoasa si PRF-ul contribuie la o vindecare controlata si mult mai rapida.

De fiecare data, echipa multidisciplinara se asigura ca interventia chirurgicala se va face la momentul potrivit si tinandu-se cont de integrarea ei in cadrul planului complex personalizat pentru fiecare pacient in parte.

Urmareste materialul video pentru a afla detalii despre interventiile din sfera stomatologiei orale 

Tehnicile de regenerare tisulara (osoasa si gingivala) ghidate cu materiale biocompatibile, studiate si de ultima generatie, pun bazele unui zambet sanatos, functional si estetic.

Pe langa extractii dentare, realizam in cadrul clinicii numeroase proceduri chirurgicale care presupun utilizarea unor tehnici specifice in vederea obtinerii rezultatelor dorite:

- bone split - Asa cum ii spune si numele, pe mijlocul crestei se face o taietura care apoi se largeste cu instrumente speciale indepartand astfel marginile osoase una fata de alta. Acest lucru permite ca implantul dentar sa fie introdus intre aceste doua tablii osoase. Spatiul ramas liber se augmenteaza cu (ideal) os propriu si A – PRF. Deasupra se adauga o membrana A – PRF care ajuta la regenerare osoasa si gingivala.

- PRF-ul, Platelet rich fibrin sau A-PRF, Advanced platelet rich fibrin - O substanta obtinuta in urma centrifugarii sangelui recoltat in eprubete, ce contine plachete sangvine, bogata in proteine, trombocite, factori de crestere si alte celule necesare pentru vindecarea si regenerarea rapida a organismului. I-PRF este acelasi PRF dar sub forma lichida (injectabila – de aici si “I”-ul). Sticky Bone este materialul obtinut in urma mixarii PRF-ului cu material dur, osos (propriu sau bovin, tratat) si cu I-PRF. Se obtine astfel o masa densa si stabila ce poate fi manevrata usor si aplicata in zonele necesare si este foarte eficienta in regenerarea osoasa ghidata. Aceste materiale naturale obtinute din corpul pacientului pot fi folosite in mai multe cazuri: regenerare osoasa pentru inserarea implanturilor dentare, sinus lift, repozitionarea gingivala, modelare gingivala, modelare osoasa, modelarea papilelor interdentare, stimularea regenerarii si pastrarea volumului osos dupa extractii sau interventii chirurgicale, controlul bolii parodontale si in alte afectiuni stomatologice si nu numai.

- sinus lift - intern, care se realizeaza prin accesul dat de forajul necesar implantarii, si sinus lift extern, realizat prin peretele lateral al sinusului. Spatiul format in urma ridicarii membranei sinusale este inchis cu material de aditie, os natural sau artificial, care se va integra si va da un suport solid si de lunga durata implantului dentar.

- corticotomii - Se realizeaza un lambou (se desprinde gingia de la nivelul osului) la nivelul zonei interesate, se expune tabla osoasa vestibulara pana la nivelul apexului dintilor (varfului radacinilor) si se sectioneaza vertical osul. Dupa finalizarea interventiei, lamboul este repozitionat si gingia este suturata inapoi, iar vitalitatea dintilor este pastrata. Aceasta interventie este indicata de obicei atunci cand exista dinti care nu au reactionat favorabil la tratamentul ortodontic, fiind posibil anchilozati, sau in situatii in care nu este posibila deplasarea dintelui strict cu ajutorul aparatului ortodontic.
Cazuri inainte & dupa
Tratamente complexe

Unde ne gasesti?

Str. Diaconu Coresi nr. 20
Timisoara, Romania
Luni – Vineri: 09:00 – 21:00

Ai o intrebare pentru noi?

Ne poti suna la
+4 0741 015 959

Ne poti scrie la
office@dentaldesign.ro

Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate.
Sună-neScrie-ne
phone-handset