1. Home
  2. /
  3. Cazuri
  4. /
  5. Dinti uzati, imbatraniti, muscatura...

Dinti uzati, imbatraniti, muscatura deficitara, aspecte medicale rezolvate cu ajutorul fatetelor dentare

“Fatete dentare”… cuvintele astea ne fac, din pacate, sa vedem uneori stomatologia moderna intr-o perspectiva negativa, pur comerciala.
Prea multe reclame peste reclame la zambetul vedetelor (promovate de influenceri in avalanse publicitare si articole platite pe internet) la albul tip faianta, la asa numita estetica Hollywood Smile, amagirea unei promise solutii universale la orice problema, evident garantate, totul pe loc si la reducere promotionala realizate de, cine altii, cei mai buni medici!

Ce s-a intamplat cu lumea? Cum am ajuns aici? Si ce vina au fatetele in sine pentru situatia actuala? La urma urmei este, si ar trebui sa fie vorba de un tratament medical. Asta este la baza si asta fac medicii: medicina.

In cazul acesta avem initial dinti uzati, imbatraniti, muscatura deficitara ca urmare a anilor de tratamante succesive si de trecerea vremii, dinti care au AVUT NEVOIE de reconstituiri, de redarea functiei. Da, in acest caz solutia medicala a fost cu ajutorul
fatetelor ceramice. Pacienta a dorit un zambet natural, cu o culoare discreta, nu tipatoare, si cu o anatomie corecta pentru a reda ceea ce a creat natura de la bun inceput.

Asa ne place sa facem stomatologia, ca o ramura a medicinei, o necesitate, nu un moft care de multe ori are o estetica discutabila si o parte medicala indoielnica.

Exista fatete si exista “fatete” si speram ca macar unii dintre voi sa inteleaga diferenta. Stomatologia e medicina, nu e infrumusetare, nu e “salon de estetica”, nu e comert, e despre sanatate adevarata (care de multe ori “nu se vede”), dar nimic nu este mai important decat aceasta.