Pacienta, nemultumita de lucrarea dentara veche, a dorit schimbarea acesteia cu o alta noua. Evident ca, inainte de a acesta, au fost necesare tratarea problemelor de sanatate: infectii in os, infectii in canalele dintilor, boala parodontala si carii. Doar in momentul in care situatia medicala s-a stabilizat, s-a trecut la amprentare si realizarea lucrarilor finale din ceramica pe zirconiu pe implanturile inserate in locul dintilor lipsa.

 

In afara problemelor estetice evidente, pacienta avea probleme cu masticatia, mirosul neplacut al gurii, sangerari gingivale si dureri pe majoritatea dintilor, atat la rece, cat si la cald sau presiune. Ca de obicei, am inceput cu tratarea problemelor de sanatate: infectiile au fost eliminate, osul remodelat, gingia echilibrata, boala parodontala pusa sub control, urmand reconstituirea dintilor cu niste lucrari provizorii intr-o prima etapa.

 

Pacienta si-a dorit un zambet natural care sa se apropie cat mai mult de dintii pe care i-a avut inainte de lucrarea dentara precedenta care nu o satisfacea din niciun punct de vedere. Inainte de a schimba lucrarea veche cu alta, am realizat tratamentele de canal, am rezolvat problemele date de carii, statusul parodontal a fost mult imbunatatit si bonturile reconstituite cu ajutorul pivotilor din fibra de sticla.

 

Principala dorinta a pacientei a fost obtinerea unui rezultat natural, cu materiale stomatologice bio-compatibile, iar solutia ideala a fost ceramica integrala pentru coronitele individuale si fatete, iar pentru punti, ceramica pe suport de zirconiu. S-a lucrat foarte mult la integrarea cromatica si anatomica a fatetelor, coronitelor, puntilor dentare si dintilor naturali.

 

In acest caz a primat aspectul functional al tratamentului. Evident, am inceput cu rezolvarea problemelor medicale (carii, infectii, probleme parodontale), si doar apoi ne-am concentrat atentia spre lucrarile finale si functia masticatorie. Pacientul nostru si-a dorit o lucrare rezistenta cu un buget limitat si cu preferinte estetice rezonabile.

 

Cazul a inceput cu indepartarea lucrarilor vechi si inestetice, cu adaptare deficitara, de pe cei patru dinti incisivi superiori. Au urmat indepartarea pivotilor de metal, curatarea cariilor, retratarea dintilor pe canal, modelarea liniei gingivale si realizarea unor lucrari provizorii din acrilat, toate acestea avand loc intr-o singura sedinta.

 

Un alt caz dificil, cu implicatii complexe, ce a trebuit gestionat din mai multe unghiuri. Principala problema era data de tartru, boala parodontala grava si infectiile prezente in os si in canalul dintilor. Pentru ca pacienta venea din alt oras, tratamentele au fost comprimate astfel incat sa se ajunga la o stare de sanatate in cel mai scurt si eficient mod posibil.

 

Unde ne gasesti?

Str. Diaconu Coresi nr. 20
Timisoara, Romania
Luni – Vineri: 09:00 – 21:00

Ai o intrebare pentru noi?

Ne poti suna la
+4 0741 015 959

Ne poti scrie la
office@dentaldesign.ro

Copyright © 2024. Toate drepturile rezervate.
Sună-neScrie-ne