1. Home
  2. /
  3. Servicii

Servicii

Estetica dentara

Materialele moderne si tehnicile avansate permit realizarea unor reconstituiri corecte din punct de vedere medical, dar si estetice. Inlay-urile ceramice, coroanele integral ceramice ori de ceramica pe zirconiu sau fatetele dentare, fac din aspectul estetic un factor important in luarea celei mai bune decizii medicale.

In realizarea unei obturatii de compozit, un aspect deosebit de important este atentia acordata cromaticii armonioase si a modelajulul ocluzal. In acest fel, partea estetica a actului medical este tratata cu grija si atentia dorita atat de pacient, cat si de echipa Dental Design.

Albirea dentara, un alt aspect ce tine de estetica dentara, realizata cu lampa de albire, va reda zambetului tau albul pe care il doresti in doar o sedinta, fara durere si fara reactii adverse. Citeste mai multe despre albirea Zoom, despre fatetele Lumineers sau vezi cazuri clinice.

estetica-dentara

Implanturi dentare

implantologie

Implantul dentar – alternativa moderna de inlocuire a dintilor Lipsa unui dinte (edentatia) poate fi o problema de o importanta deosebita. Prin intermediul implantului dentar sunt rezolvate edentatiile, fie ale unui singur dinte, fie multiple, fara a afecta dintii vecini. O consultatie atenta si o planificare minutioasa a interventiei va oferi rezultate maxime, atat estetic, cat si medical. Cazurile complexe se tratateaza de asemenea cu ajutorul implanturilor dentare, lucrarilor telescopate sau puntilor de zirconiu pe implanturi. Astfel, cazuri a caror rezolvare pana nu demult presupunea proteze mobile, acum pot fi tratate cu lucrari fixe, cimentate, confortabile, estetice si pe care le vei simti “ca pe dintii tai”.

Protetica

Prin intermediul procedurilor actuale de restaurare protetica, zambetul frumos si sanatos devine o realitate. Dental Design vine in intampinarea acestor probleme de natura estetica si medicala prin pastrarea principiilor care stau la baza filosofiei noastre: sanatate, confort si estetica dentara. Restaurarile ceramice sunt considerate la ora actuala, datorita biocompatibilitatii si a proprietatilor estetice deosebite, alternativa cea mai nobila de restaurare protetica.

In momentul alegerii tipului de lucrare protetica de care ne vom folosi, vom vedea impreuna exemple cu diferite tipuri de lucrari si materiale, analizand diferentele dintre ele, avantajele si dezavantajele lor, in asa fel incat gasirea variantei optime sa fie la doar o discutie distanta.

protetica1

Odontologie

ododontie

Daca dintele este afectat de carie, principala prioritate este tratamentul acestuia printr-o curatare atenta si reconstituire morfologica, estetica si functionala. O carie depistata si diagnosticata timpuriu poate fi tratata eficient, conservand vitalitatea dintelui si inlaturand necesitatea unui tratament endodontic (tratament de canal).

Pe dintii tratati endodontic se recomanda reconstituiri cu pivot din fibra de sticla. Astfel, dintii devitalizati sunt rezistenti, estetici si au o durata mare de viata. Accentul este pus indeosebi pe conservarea tesuturilor sanatoase si reconstituirea corecta din punct de vedere medical si estetic.

Endodontie

Tratatarea endodontica a unui dinte este la fel de importanta pe cat este realizarea unei fundatii solide in constructia unei case. O radacina tratata corect, folosind tehnici rotative si respectand protocolul din literatura de specialitate, va face ca viata unui dinte sa se prelungeasca si acesta sa fie functional, atat din punct de vedere masticator, cat si estetic.

Izolarea dintelui cu diga, determinarea lungimii de lucru cu apex locatorul, irigarile corect efectuate, tratamentul mecanic si obturarea corecta promit un procentaj de 98% reusita. O radiografie de control ne va asigura ca tratamentul este de fiecare data un succes.

endodontie2

Parodontologie

paradontologie

Boala parodontala afecteaza de la varste timpurii un procent din ce in ce mai mare din populatie. Fumatul, igiena deficitara, obiceiurile masticatorii gresite, cat si ingramadirile dentare sau problemele de sanatate generala, duc la afectiuni parodontale. O diagnosticare precoce face o diferenta majora in starea de sanatate a dintilor nostri, si implicit, a noastra.

Specialistul in parodontologie va identifica, diagnostica, evalua si trata afectiunea parodontala, in asa fel incat sa zambiti fara retineri. Pe langa tratamentul efectuat, un rol important il are intretinerea rezultatului obtinut, pe care il vom mentine impreuna.

Chirurgie

In cazul in care un dinte nu poate fi salvat sau este necesara o extractie in scop ortodontic, vom actiona intotdeauna fara durere, concentrandu-ne pe conservarea tesutului dentar si reducerea traumatismului. Conservarea tesuturilor este prioritara, iar avand in minte imaginea finala la care dorim sa ajungem, vom face un management corect al tesuturilor moi si al celor dure.

In cazurile in care anumite interventii chirurgicale sunt indicate, anestezicul local ne va da linistea si increderea ca procedura se va desfasura fara durere, in conditii de confort si maxima siguranta.

chirurgie1

Profilaxie

profilaxie

In stomatologie si nu numai, cea mai buna strategie de tratament este prevenirea aparitiei problemei. Studiile facute si redate de literatura de specialitate arata o rata de aparitie a cariei de 60 de ori mai mica la pacientii ce realizeaza o igiena corecta acasa si care respecta programarile periodice pentru igienizare.

Sedinta de igienizare, efectuata de profilaxist, este compusa din detartrajul ultrasonic, periajul profesional, finisarea obturatiilor vechi, verificarea statusului parodontal si identificarea unor eventuale afectiuni parodontale sau odontale, fluorizari topice sau air-flow si, extrem de important, instructajul personalizat pentru fiecare pacient in parte.

Ortodontie

Dinti ingramaditi, spatiati, rotiti sau pozitionati gresit? Ocluzie defectuasa, dureri articulare, dureri de cap? Bruxism, postura corporala defectuasa? Estetica zambetului nesatisfacatoare? Toate acestea ar putea avea aceeasi rezolvare: tratamentul ortodontic. Ortodontia este partea stomatologiei care se ocupa de alinierea si armonizarea pozitiei dintilor pentru a obtine o ocluzie (muscatura) echilibrata si corecta. Medicul specialist ce realizeaza aceste tratamente se numeste ortodont. Drept urmare, nu orice medic poate realiza aceste tratamente. De asemenea, este de la sine inteles ca nu aparatele dentare in sine aliniaza dintii, ci medicul face aceasta cu ajutorul aparatelor. De multe ori pacientii au tendinta de a fi preocupati… Citeste mai mult »

ortodontie21

Depistarea cancerului oral

depistarea-cancerului1

Fumam prea mult, consumam bauturi alcoolice, mancarea este procesata la maximum, fructele tratate si modificate genetic, carnea injectata cu diverse chimicale, poluarea, expunerea neprotejata la soare, igiena deficitara, predispozitia genetica… toti acesti factori pot determina aparitia cancerului oral.

Acum, cu ajutorul Vescope VX, cancerul oral este depistat in stadiu incipient. Suntem singura institutie medicala din vestul tarii care detine aceasta tehnologie performanta, total neinvaziva si neiradianta, datorita careia, in doar 5 minute, se observa daca exista semne ale bolii. Descoperit in primul stadiu, cancerul bucal are 80% sanse de a fi tratat cu succes, iar un asemenea control trebuie efectuat o data la 6 luni, in cazul fumatorilor, si anual, in cel al nefumatorilor.

Radiologie

Pentru un diagnostic corect sau pentru verificarea unui tratament, clinica noastra este dotata cu aparate radiologice digitale, panoramic si 3D, cu radiatii minime, dar cu o calitate excelenta a imaginii obtinute.

In acest fel, drumurile spre centre de radiologie nu mai sunt necesare. In stomatologia moderna, imagistica ofera linistea, siguranta si garantia unui tratament exact, precis si corect.

radiologie