1. Home
  2. /
  3. Cazuri, Implantologie
  4. /
  5. Alina, 29 ani, Paris

Alina, 29 ani, Paris

Un zambet frumos si atractiv dupa peste 30 etape de tratament…

7w

Cazul Alinei a fost unul complex, care a necesitat numeroase etape de tratament, dar si multa rabdare si determinare din partea pacientei.  Principala sursa de ingrijorare pentru Alina a fost la momentul primei consultatii lucrarea inestetica pe care o avea. Chiar si cu gura inchisa se putea observa ca etajul inferior al fetei era mult prea inalt (senzatia ca gura nu se inchide suficient), musculatura fetei era incordata, aspectul crispat si controlat. Gingia era tumefiata, colorata de la lucrarea veche pe schelet metalic, si asa numitul “gummy smile” era prezent si el, expunand mult mai mult decat este firesc din gingia superioara.

1w5ww

Principalul aspect rezolvat a fost cel medical. Doar ulterior ne-am indreptat atentia asupra aspectului estetic. Estetica fara sanatate NU se poate. Rabdarea si determinarea, perseverenta si ambitia au fost 100% necesare. A dura mult, a costat mult si nu a fost usor. Dupa indepartarea lucrarii vechi si realizarea uneia provizorii, s-a evalut posibilitatea de restaurare a fiecarui dinte in parte, s-au indepartat dintii compromisi, s-au inserat 10 implanturi dentare (cu aditie de os si manoperele chirurgicale aferente – bone split, bone compression, sinus lift), s-au realizat minutios tratamente de canal si s-au refacut bonturile cu pivoti din fibra de sticla. S-a realizat apoi o alta lucrare provizorie, plastie osoasa, ridicarea chirurgicala a liniei surasului, cat si modelarea osoasa maxilara, s-a indepartat gingia colorata si s-a obtinut un nou plan de ocluzie si o noua dimensiune verticala a muscaturii (urmatoarele doua fotografii arata situatia initiala si cea finala).

1w2w

Pentru realizarea intregului caz s-au folosit materiale biocompatibile, de ultima generatie (zirconiu, implanturi cu conexiune conica, fixare prin insurubare, os de aditie calitativ si ceramica), fiecare dinte a fost realizat individual, nu au fost nici macar doi dinti lipiti intre ei, fie ca e vorba de implanturi sau de dinti naturali. S-a refacut arcada completa, cu toti dintii, gingia este sanatoasa, roz, la nivelul dorit in raport cu buza superioara, ocluzia corecta si rapoarte intermaxilare corespunzatoare. La final, Alina a obtinut zambetul mult dorit.

3w